Mukavan ilmava verkkopaita sopii kesäasuksi hiukan jalostettuna. Sellaisenaan verkkopaita tuo mieleen Uuno Turhapuron, ja kukapa haluaisi tahallaan muistuttaa häntä.
Verkkopaidan hyviä puolia on edullinen hinta - halpahallissa pari-kolme euroa. Ei paljon sureta, jos tuunaus ei kerralla onnistu. Jos tulos ei miellytä, verkkopaitaa voi hyödyntää vaikka pölyrättinä tai autonpesuliinana.
Verkkopaitoja on hihattomia perusmalleja ja lyhythihaisia. Miesten koot riittävät vaikka mekoksi.  Alle sopii esimerkiksi hihaton toppi tai kapea mekko.
Otetaan siis valkoinen puuvillainen verkkopaita tai useampi ja laitetaan pesukoneeseen värjäytymään. Väri imeytyy verkkopaitaan hyvin, joten yhdellä pesukonevärillä sävyttää hellepaidat tai -mekot isommalle joukolle, vaikka suopotkupallojoukkueelle.
Jo pelkkä värjäys tekee uunoasusta siedettävän kesähepeneen, mutta lisäjalostus piristää ilmettä. Ompele vaikka sävyyn sopivia nappeja koristeeksi, tai helmiä. Kivaa jälkeä saa myös virkkaamalla ohutta satiininauhaa verkkokudokseen. Nauhaa ja helmiä voi yhdistää hapsuiksi sinne tänne verkkopaitaan.
Jalosta siis verkkopaita, eikä taatusti tule toista samanlaista vastaan.