Kimpparoskis säästää rahaa

 

Kesämökkiläisten yhteinen kimpparoskis säästää rahaa. Kesämökkienkin on hoidettava jätehuoltonsa ja maksettava siitä, vaikka aluekeräyspiste olisikin väärällä suunnalla. Mökkiläiset valittavat usein, että aluekeräyspiste ei sijaitse heidän kotimatkansa varrella, eikä roskapussin takia lähdetä ajamaan takamatkaa.

Mökkiläisten kannattaisi lyöttäytyä yhteen ja hankkia yhteinen roskis, jonka jätekuljetusyhtiö käy tyhjentämässä sovituin välein. Kun liittyy roskiskimppaan ja tekee sopimuksen yrityksen kanssa, pääsee aluekeräysmaksusta.

Muutaman mökin kimppa voi säästää kaikkien kukkaroa, varsinkin jos roskaa ei kerry suuria määriä eikä roskista tarvitse tyhjentää viikoittain.

Mökkikimppa voi olla esimerkiksi tieosuuskunta. Tietysti vakituisia asukkaitakin voi olla mukana.

Kimpparoskiksen paikka on syytä valita sellaiseksi, etteivät ulkopuoliset huomaa sitä liian helposti ja pääse siipeilemään. Muutama roskiskimppa on jouduttu purkamaan, koska muut kuin maksajat ovat täyttäneet astian.

Myös kimppakompostoreja on. Mökillä paras biojätteen hävitystapa on kompostoiva käymälä, mutta ellei sellaista halua ostaa tai nikkaroida itse, on yhteinen kompostori hyvä ratkaisu.